tirsdag, februar 13, 2007

Rapport

Torsdag 1. februar hadde vi tredje møte i Bokasylet. Karoline og Tonje møttes for enkelhets skyld i Sandvika, på Rådhuskroa, fordi vi begge bor så langt unna Oslo og ikke så noen grunn til å kjøre milevis for å treffes, bare vi to. Rådhuskroa er et perfekt bokringlokale en torsdagskveld. Vi diskuterte 'Elskeren' og 'Stiløvingar'. Begge hadde tilfeldigvis nylig lest 'Eremittkrepsene', så vi snakket litt om den også. Slaktet den litt.
Til neste gang er vi enige om å lese 'Inn' av Thure Erik Lund.
Neste møte var vi ikke helt sikre på når vi skulle sette opp. Grunnen til det er at Karoline og jeg kunne tenke oss å møtes hver 4. uke. Derfor har jeg et forslag: Bokringen møtes hver 4. uke og hver 8. uke. Dvs. de som vil lese mye hver 4. og de som vil ta det med ro hver 8. 'Inn' skal vi bruke to måneder på og så kan vi finne en annen bok å bruke 4 uker på. I praksis vil det si total valgfrihet, men at vi prioriterer lang tid på de bøkene vi vet alle vil få med seg.
Nina, som egentlig kanskje har litt lyst til bli med, kom med et glimrende forslag til tema. 'Prosjekt tynne bøker'. Som første bok ut i dette prosjektet ble vi enige om at boka til Thomas Marco Blatt 'Slik vil jeg måle opp verden' vil egne seg utmerket. Så da velger vi den etter 'Inn', som en 8-ukers bok. Hvis noen har sterke innvendinger bytter vi, men si raskt i fra, så ingen løper og kjøper uten grunn. Den ligger forøvrig inne på alle bærumske bibliotek HER